WestJet Training

Vattenskoterutbildning i Åmål, Bengtsfors, Göteborg, Lysekil, Mellerud, Strömstad, Uddevalla och Vänersborg

4
(1)

Kontaktinformation

Österlånggatan 10
461 31, Trollhättan
Skicka ett mail

Kom igång direkt

Förarbevis för vattenskoter med WestJet Training

Lärarledd teori Lärarledd teori

Teori på distans Teori på distans

Utlåning av vattenskoterUtlåning av vattenskoter *

3 500:-

Boka utbildning nu

* Kostnad 500 kr

Vi kommer till er!

Baserat på följande kriterier gör vi ett besök hos er för den praktiska delen: Vill du att vi kommer till dig? Kontakta oss

Om WestJet Training

Utbildningen passar dig oavsett om du helt saknar förkunskaper eller är en erfaren förare. Den teoretiska delen inleds med egenstudier så att du kan läsa i ett tempo som passar dig.

Utbildningen avslutas med ett gemensamt kurstillfälle. På förmiddagen genomförs en lärarledd teorilektion med gemensam diskussion. Det ger dig repetition och fördjupad förståelse för den teori du läst. På eftermiddagen kör vi vattenskoter.

Hur går utbildningen till?

Vår utbildning är uppdelad i 3 delar. Del 1 genomför du online i ditt eget tempo. Del 2 och Del 3 gör vi i grupp på den utbildningsplats du valt.

Del 1:
När du bokar ditt kurstillfälle så skapas inloggningsuppgifter till teoriportalen. I teoriportalen genomför du Del 1. Där finns all teorietisk kunskap som du behöver för att genomföra utbildningen. Du genomför Del 1 i ditt eget tempo.

Del 2:
Del 2 är en lärarledd förmiddag där vi fördjupar oss i den teori du läst i Del 1. Syftet är att du genom en gemensam diskussion ska få en djupare förståelse om viktiga aspekter med av sjölivet och med riskerna som vattenskotern medför. Vi går även igenom säkra förhållningssätt och riskmoment såsom fartens inverkan, ljusets påverkan på synen och hur kroppen påverkas av kyla. I slutet av denna del genomomförs skriftlig examination på teorin du läst i Del 1 och Del 2.

Om du inte godkäns vid den teoretiska examinationen så är du välkommen att komma tillbaka vid ett annat kurstillfälle utan extra kostnad. Du som har läs- eller skrivsvårigheter ges möjligheten att examineras muntligt.

Del 3:
I Del 3 ska du visa att du kan hantera och framföra en vattenskoter på ett säkert sätt. Vi sjölägger vattenskotrarna gemensamt och därefter genomförs körningen. I körningen ingår bland annat låg- och högfartsmanövrering, tilläggning och genomgång av praktiska säkerhetsaspekter.

Om du inte godkänns vid körningen så erbjuder vi ett ytterligare tillfälle utan extra kostnad. Vi kan också ordna ett tillfälle att öva innan examinationen.

Vad ingår i utbildningen?

När alla delar är avklarade så registreras det hos Transportstyrelsen samma dag. Du kan redan då börja köra vattenskoter på egen hand. Därefter beställer du ditt nya förarbevis från Transportsyrelsen.

Har du gått kursen?

Lämna ditt omdöme nedan!

Genomsnittligt betyg 4 / 5. Antal omdömen: 1

Inga omdömen ännu. Bli först med att ge ditt betyg!

Är informationen felaktig?

Skicka oss ett mail på [email protected], inkludera vilken anordnare ärendet gäller och vilken information som ska uppdateras. Kom ihåg att skicka med någon typ av information som stärker din koppling till anordnaren.

Låna upp till 600 000 kr Låna upp till 600 000 kr

Räntor från 2,95% Räntor från 2,95%

Upp till 15 års återbetalning Upp till 15 års återbetalning

Ansök nu →

Kontokredit - använd när du vill Kontokredit - använd när du vill

Upp till 50 000 kr Upp till 50 000 kr

Välj återbetalningstakt själv Välj återbetalningstakt själv

Ansök nu →